Kjendisene alle har glemt, men burde huske

Hvert tiår har sine nøkkelkjendiser. Noen av dem, slik som Elvis Presley, Bjørn Sundquist, Marilyn Monroe og Karen Marie Ellefsen, vil for alltid huskes. Andre går i glemmeboka så fort decenniet er over og nye idealer kommer til.

TV-programmet «Gylne tider» på TV2 har riktignok brakt frem en del av de gamle ringrevene, men selv Øyvind, Steinar og Ingar kan glemme eller gjøre feil. Finnes det virkelig noen som har glemt The Kids og Carola? Neppe. Folk har kanskje forsøkt å fortrenge dem, men de lever fortsatt i vår kollektive bevissthet. Og hvem bryr seg egentlig om avdankede Hollywood-kjendiser som Steve Guttenberg og Samantha Fox? Det er på tide å kaste lys over de glemte kjendisene vi burde huske. Her er fem av dem jeg savner akkurat nå.

Lillebror Sande Larsen

Lillebror med hatten og smilet. Bilde fra tv2.no.

Husker dere TVNorge-suksessen Reisesjekken med Helge Hammelow-Berg og Siv Stubsveen? Mellom 1991 og 1996 var Lillebror Sande Larsen Reisesjekkens pianist og side-kick. Han var med i over 500 programmer, og spilte samtidig konserter over hele landet. De siste 15 årene har han ikke vært like synlig, men det betyr ikke at han har ligget på latsiden. Sande Larsen jobber fortsatt som musiker, låtskriver, programleder, konferansier og pianounderholder. Han har også drevet flere puber. Jeg skulle derimot gjerne ha sett Reisesjekken igjen. Bonusopplysning: For noen år siden hadde Hammelow-Berg vært en het kandidat til «glemt kjendis»-prisen, men han har entret rampelyset på nytt gjennom en Coop Prix-reklame.

Lille Martin

Lille Martin var Tande P's beste venn.

I 2005 ble «Tande P», et underholdningsprogram som gikk mellom 1992 og 1993, kåret til Norges 5. mest sette program gjennom tidene. Lille Martin var Tande P’s makker i begge sesongene. Jeg er egentlig glad vi ble kvitt Lille Martin og savner ham virkelig ikke, men det har ikke hindret meg i å lure på hvor han ble av? Hvorfor har ikke denne barnestjernen gjort den samme tvilsomme karrieren som Jenny Skavlan gjorde noen år etter «Jakten på nyresteinen»? Svaret er at familien hans gjorde det eneste rette: De flyttet til Kina. Martin har studert i Canada, og nå jobber han visst på ABBs hovedkontor i Beijing. Han har ingen kontakt med Tande P, og heller ikke planer om å komme tilbake på fjernsyn. Yes! Bonusopplysning: «Han er hverken gift, og er barnløs – noe han planlegger å være en stund til.» Godt språk får du hos Waschera på TV2!

Terje Sølsnes

Også Terje Sølsnes måtte blunke. Bilde fra trekranen.com.

Terje Sølsnes var ikke bare klodens triveligste programleder. Han var også programleder for Frokost-TV, barne-TV og flere innsamlingsaksjoner. Senere har han vært konferansier og impresario i firmaet Sølsnes Arrangementer, hatt idealistiske engasjementer for Kreftforeningen, Radiumhospitalet og Politihestenes venner, spilt i musikalen «Annie» og teaterstykket «Gummi-Tarzan». Jeg har ikke klart å finne ut hva han gjør nå, men i følge Carina Christensens blogg, har han studert italiensk.  Jeg skjønner ikke hvorfor dette trivelige ansiktet ikke er på TV lenger? Bonusopplysning: Det ser ut til at Sølsnes henger en del med Marianne Aulie og Aune Sand. Jeg forventer et klovneportrett av Sølsnes. Sporenstreks.

Terje Strømdahl

Eli og Terje la aldri merke til sjiraffen. Foto: Sverre Bergli/NRK.

Oversiktens andre Terje, Terje Strømdahl, har også vært dypt savnet. Han troppet opp i Portveien 2 etter at Jarl Goli fikk et anfall av sjirafforfølgelsesvanvidd og ta en potet-forgiftning. Strømdahl har egentlig aldri forsvunnet helt fra rampelyset, men i stedet skjult seg bak lydbøker, teaterroller og radioproduksjoner. Dagbladet meldte i fjor at Strømdahl nå opplever en ny vår som film- og TV-skuespiller, og i løpet av de siste årene har han faktisk hatt flere filmroller. Bonusopplysning: Strømdahl har ytret at det tok ham 30 år å bli trygg som skuespiller. Kanskje ikke så rart at det tok litt tid før vi fikk se ham igjen?

Stella Getz

Da jeg var åtte år syntes jeg det var tøft at Stella Getz kom fra Trøndelag. «Einn det! Hu som laga derre sangen der e herrifra!» Vi digget «Friends» og «Ta-di-di-boom» og hadde albumet på kassett. Plutselig var det over. Hun valgte å hoppe av karusellen, studere journalistikk og satse på det vanlige arbeidslivet. Kjedelig. Bonusopplysning: Stella var forlovet med Sway og turnerte med Dr. Alban og 2 Unlimited. Hvorfor gi slipp på noe sånt? Hun kunne vært med på We Love the 90s!

Det var det – for denne gang. Om ti eller tyve år er det kanskje Charter-Svein og Idol-Jorun vi savner, og, øh… Nei. Glem det. Se dette klippet i stedet. Reisesjekken var, sammen med Casino, ett av mine absolutte favorittprogrammer.

Disse fem superstjernene er kanskje verken savnet eller glemt i din verden. Derfor er kommentarfeltet perfekt for å besvare dette spørsmålet: Hvilke kjendiser savner du?

PS: Premie til den som ser sammenhengen mellom tre av mennene i denne oversikten.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Film, Humor, Musikk og konserter, Nostalgi og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

11 svar til Kjendisene alle har glemt, men burde huske

 1. Veronica/Mentale Godtepose sier:

  Haha, artig samling, husker flere av dem. Men kan ikke si at kjendiser er noe jeg henger meg opp i. Jeg får si Bill Hicks. Dypt savnet. ;P.

 2. Når vi er inne på Portveien 2, hva skjedde med Jarl Gorli? Eller for den saks skyld, hva gjør hun som spilte Leonora Dorothea Dahl i Sesam Stasjon i dag? Og hva har Geir Børretzen gjort de siste åra (med unntak av en liten gjesteopptreden i Nissene på låven)?

 3. Charlotte K. sier:

  Veldig morsomt innlegg. For å være ærlig så kjenner jeg egentlig ikke til noen av de du har listet opp, bortsett fra kjære Eli og Terje i Portveien 2 da :) hehe..

 4. Synnebollen sier:

  Morsomt innlegg! Jeg er litt for ung til å ha noe ordentlig forhold til disse, men mimring og undring er alltid gøy. Terje Sølsnes var ofte «hallomann» da jeg var liten, riktignok, og han kunne godt dukke opp igjen, synes jeg! Fortsatt god helg!

  • Radiojente sier:

   Artig at dere liker innlegget, folkens! Mimring er alltid gøy. Det å tro at alt var så mye bedre før er deilig.

   Kristian: Jeg kan sikkert lage et nytt «hvor ble de av?»-innlegg. Det der er absolutt verdige kandidater.

 5. makeupbyheidi sier:

  Så gøy :D Her var dem mange som jeg hadde glemt ja :)

 6. iversen sier:

  Men… hva var denne mystiske fellesnevneren?

 7. iversen sier:

  Men hva var den mystiske fellesnevneren? Er det legningen til Lillebror, Terje og Terje?

 8. stinski sier:

  hvor er Pia Haraldsen blitt av? Hun var jo å se «alle» steder for noen få år siden?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s