En kastrert kanin er en glad kanin.

En voksen mann ville neppe følt seg lykkelig i kastrert tilstand. En hannkanin kan derimot bli både snill, medgjørlig og rolig. I tillegg får den ofte et bedre og lengre liv. Ved å bruke mindre av kroppens energi på å lete etter en make, opprettholde kjønnsdriftene og beskytte territoriet sitt, vil kaninen ha mer energi til overs for andre kroppsfunksjoner og være friskere generelt sett.

Oskar elsker snø. Bildet er fra i vinter.

Det begynner å bli en stund siden jeg fortalte at vi skulle kastrere kaninen vår, Oskar. Du kan lese om fordelene ved kastrering her. Nå som det har gått over et halvt år, kan jeg med sikkerhet si at kastrasjonen var vellykket. Han har sluttet å markere områder med urin, og er blitt kjempeflink til å gå på potta – både i og utenfor buret. Jeg kan ikke huske at han har hatt et eneste uhell etter vi kastrerte ham.

Oskar har alltid vært snill, så vi la ikke merke til noen stor endring i temperamentet hans. Men han er blitt mer sosial og selskapssyk, og er ganske avhengig av å ha noen rundt seg. Buret hans står åpent nesten hele dagen, og han får gå inn og ut som han vil.

Så lenge Oskar føler seg trygg i fanget, kan han ligge sånn lenge.

En kanin er ikke noe bur- eller pyntedyr. Hvis du vurderer å skaffe deg kanin, må du være forberedt på å bruke en del tid sammen med den, også etter den har blitt vant med mennesker. En kanin som føler seg forsømt vet å si fra, så sørg for å vise at du er glad i den! Litt kos hver dag, variert mat, tumleplass og et rent bur gjør som regel nytten.

Har du dyr, eller har du hatt dyr? Har du noen favorittkjæledegger? Del gjerne dine kjæledyrhistorier her! 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Kanin og merket med , . Bokmerk permalenken.

5 svar til En kastrert kanin er en glad kanin.

 1. Siv sier:

  Ja, det tror jeg nok. Selv har vi hatt 4 kaniner opp gjennom årene. Alle hunnkaniner. Det skal ikke være lett med kanin; rens av bur, mating hver dag og kos…

  • Radiojente sier:

   Vi har også hatt fire. Tre av dem var hunner, så Oskar er den første hannen. Hehe, regner med du var litt ironisk når du beskrev alt «strevet» med å ha kanin. ;) Hund derimot, det kunne jeg aldri ha hatt. Selv om kaniner trenger oppmerksomhet pg kjærlighet, er de ikke like avhengige av mennesker som en hund.

 2. liseliten sier:

  Aaww, så søt!! Jeg har aldri hatt kanin, men hund :)

 3. Tilbaketråkk: Merkelige søkeord del 4 | Radiojente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s