Store blåbærmuffins

Av og til må en unne seg noe godt. I løpet av den siste uka har det vært mye jobbing, og hva er vel bedre enn å belønne seg selv med enorme blåbærmuffins? Jeg byttet ut sukkeret med sukrin og margarinen med smør, men ellers er oppskriften fulgt til punkt og prikke. Aunt Mabel, gå hjem og vogg!

Mye bedre enn på bakeriet eller i butikken.

Oppskrift på blåbærmuffins
Ca. 10 stykker
3 egg
3 dl sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl yoghurt naturell
1 dl flytende margarin
200 g blåbær

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sukrin kan godt brukes i eggedosis.

Sikt i alt det tørre, bortsett fra 1/4 av melet (det skal brukes senere). Rør deigen sammen med margarin og yoghurt.

Yoghurt og smeltet smør tilsettes.

Vend blåbærene i melet som ble til overs og bland det inn i røren.

Melete blåbær farger ikke like lett av.

Vær forsiktig når du blander inn blåbærene. De skal helst ikke gi farge til røren (med mindre du liker helt lilla muffins). Frosne blåbær gir ofte et penere resultat.

Vær like varsom når du blander i bærene som når du, øh, ja. Skal ikke si mer.

Hell deigen i store muffinsformer. Stek dem midt i ovnen på 200 °C i 25 minutter.

Før og etter steking. De hever mye!

Tips: Bytt ut blåbærene med andre bær, eplebiter, nøtter eller sjokolade!

Mmm...

Ja, når skal du bake disse da? Og hva synes du om designet på innlegget? Ble det bedre med store bilder enn med små (som her)?

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat. Spent på om det har noe å si.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Store blåbærmuffins

  1. Veronica/Mentale Godtepose sier:

    Store bilder er alltid best!! Legg inn windows live writer, om du ikke har det, finner den der du finner live messenger osv. Mye lettere å styre bilder og størrelser der.

    Og muffins, hmm… med sukrin hørtes de jo nesten gode ut ja. Misliker tørre bakverk full av mel og sukker egentlig… blir både tørt og føler meg rimelig trøtt og lei etter å ha spist sånn mat og. Og blåbær, nam!!

    De så fristende ut i hvert fall!

    • Radiojente sier:

      Ja, fikk alle i samme bredde nå i hvert fall. Synes selv det ble mye bedre. :)

      Disse blir absolutt ikke tørre, og det er nok mest pga alle bærene. Kanskje yoghurten har noe å si også? Glemte å putte alle i fryseren, så jeg spiste en som var seks dager gammel. Den var nesten som fersk – og det uten skumle tilsetningsstoffer! Det lønner seg å prøve disse, ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s