Saftige og smakfulle koteletter

Hvordan i svarteste granskauen skal jeg få de %$@*#¤ kotelettene møre!? Kjenner du deg igjen? Det finnes utallige måter å tilberede koteletter på, og flere som gir et godt resultat. Du må bare være tålmodig. Koteletter trenger nemlig litt tid på seg. Jeg sier ikke at min framgangsmåte er den beste, men den har i hvert fall gitt oss nydelige koteletter hver gang. Her er min oppskrift på kottis for to.

Jepp, det er et respateksbord.

Du trenger:
2 nakkekoteletter
3 hvitløksfedd
1 løk
Sennep
Vann
Fløte
Salt
Pepper
Kjøttkrydder (f.eks. gastromat, urter eller andre ting du liker)

Framgangsmåte:
Tørk av kotelettene og gni dem godt inn med salt, pepper og hvitløk. Deretter smører du den ene siden med sennep.

Stek kotelettene raskt i en stekepanne med smør. Bruk sterk varme. Smør sennep på den andre siden første gang du snur dem. De er ferdige når de er gylne i fargen.

1 og 2: Kotelettene krydres og smøres. 3 og 4: Kotelettene stekes brune.

Putt kotelettene i en smurt, ildfast form. Legg en oppdelt løk, et par hvitløksfedd og noen smørklatter sammen med kotelettene. Hell over et par-tre desiliter vann.

Stek kotelettene på 180 °C i ca. 45 minutter. Snu kotelettene, krydre og stek i ca. 25 minutter til. Fyll på mer vann om nødvendig. Vannet skal ikke koke helt bort, men holde dem saftige hele steketiden gjennom. Etter 25 minutter har gått tilsetter du en rikelig mengde fløte, og så steker du i ca. 20 minutter til. Total steketid blir ca. 90 minutter.

1. Koteletter i skjønn forening med smør og løk. 2. Første stekerunde er over. Vann bør tilsettes. 3. Fløten haes i mot slutten av steketiden. God saus! 4. Kotelettene er ferdige.

Husk å følge med kotelettene! Steketiden kan bli kortere enn først antatt, så det er greit å være på den sikre siden. Vi vil ikke ha dem tørre, vil vi vel?

Server kotelettene med stekesjyen, poteter og Radiojentes surkål og ertestuing.

Så ska du sjå dæm vart mør!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Saftige og smakfulle koteletter

  1. Tilbaketråkk: Store blåbærmuffins | Radiojente

  2. Heidi sier:

    Åååååh … nå fikk jeg lyst på koteletter altså. Lenge siden jeg har laget det. Mamma fora meg med det med jevne mellomrom i oppveksten. Ble nok litt lei.

    Jeg har også repateksbord, og jeg elsker det. :)

    Ha en flott påske.

    Heidi

    • Radiojente sier:

      Bra du fikk det – til tross for ærlige matbilder. Vi skal faktisk spise koteletter i dag. Håper du også lager deg en porsjon snart, for koteletter er virkelig bra mat. :)

      Respateksbord er for ordentlige folk!

      God påske til deg også, Heidi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s