Laks, blomkål og potet i form

Jeg har vært på skitur i helgen og latt både blogging og Internett hvile. Herlig! Skitur er derimot ikke ensbetydende med sunn mat. Derfor har jeg tenkt å presentere bloggens første fiskeoppskrift. Oppskriften er hentet fra godfisk.no, men jeg har gjort noen små endringer.

Blomkål kan brukes til så mangt! Oskar er storfornøyd når matmor får grønnsaker til overs.

Ingredienser
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk blomkål (eller brokkoli)
300 g potet

Hvit saus
2 ss smør
1 ss løk
2 ss hvetemel
4 dl melk
kajennepepper
salt og pepper
1 dl revet ost

Framgangsmåte
Begynn med å koke potetene møre i saltet vann. Mens du venter på at de skal bli ferdige, lager du den hvite sausen: Smelt smøret og surr finhakket løk blank i det. Rør inn mel og tilsett melk – litt om gangen under kraftig omrøring. Smak sausen til med salt, pepper og litt kayennepepper.

1. Potetene settes til koking mens den hvite sausen lages. 2. Løken surres i smøret. 3. Melk tilsettes. 4. Sausen krydres.

Del blomkålen i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt. De møre potetene skives opp, og fisken deles i biter på ca. 5 x 5 cm. Dryss litt salt på fisken.

Legg potet, blomkålog laks i en smurt ildfast form. Krydre med litt nykvernet pepper.
Ha på sausen, og dryss ost på toppen.

1. Kok blomkålen lett. 2. Legg potet og blomkål i formen. 3. Legg laksen oppå. 4. Hell sausen over.

Stek retten i stekeovn ved 200 °C i ca 12 minutter. Følg med, fisken skal være rosa når det er ferdig.

Slik ser lakseformen ut før og etter gratinering.

Tips
Til variasjon kan du ha i brokkoli, gulrøtter, kålrabi og andre grønnsaker. Du kan også tilsettes finstrimlet soltørket tomat, ristede pinjekjerner eller finhakkede urter. Retten passer utmerket til å få brukt opp rester av potet og grønnsaker.

Hvordan tilbereder du laksen?

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s