Spørsmålsrunde 1: andre del

Her kommer den etterlengtede (?) og andre delen av spørsmålsrunden. Hva kom først av høna og egget? Er jeg en typisk trønder? Sachsenhausen eller Auschwitz? Dette og mye mer får du svar på nå! Del én kan du lese svarene på her.

Hva er du avhengig av? (Kan være alt fra facebook til heroin)
Haha, ikke heroin i hvert fall! Jeg liker å tro at jeg ikke er avhengig av mobiltelefon og Internett. Klarer meg uten i flere dager, men kjenner det begynner å klø i nysgjerrighetsnerven etter hvert. Ellers er jeg avhengig av å til stadighet ha noe å gjøre, pusse tenner, sove, spise og puste (HEHE). For et kjedelig svar.

Hva er drømmejobben din?
Det hadde vært supert å få et eget radioprogram igjen. Jeg skulle gjerne ha utviklet et eget konsept. Kanskje om heavy metal, radioteater, språk eller kultur. Men jeg kunne også tenke meg å jobbe med prosjektledelse innenfor de samme områdene. En egen avisspalte, et TV-program eller en kreativ stilling på et museum hadde også vært topp! Overkommelig er det også. :)

Kan vi ta en fest snart?
Ja, må kom dæ te Trondhjæm da! Mhm. Da får jeg en unnskyldning til å bruke kjole og høye hæler igjen.

Hvem tror du kom først av høna og egget?
Høna klekkes fra egg. Selvfølgelig kom egget først! For å si det på en mer «vitenskapelig» måte: alt liv stammer fra encellede organismer. Et egg er en slags celle. Altså må egget ha kommet først. Eh?

Hva er din daglige makeup-routine?
Til hverdags legger jeg nesten aldri sminke. Jeg ønsker ikke at det å legge en maske over ansiktet skal bli en vane, men forsøker å like den jeg faktisk er i stedet. Jeg kjenner altfor mange som hyler når de ser seg selv i speilet og ikke kan gå ut døren uten sminke. Men hvis jeg skal noe spesielt kan det godt hende at jeg tar på litt concealer, maskara, øyenbrynsskygge, lipgloss og en lys øyenskygge for å se litt mer våken ut. Hvis jeg skal på fest, konsert eller noe annet gøy tar jeg den gjerne helt ut med concealer, pudder, eyeliner, maskara, sotede øyne, øyenbrynspenn, rouge og leppestift. Det høres mye ut, men jeg gjør likevel et poeng ut av å ikke se oversminket ut.

Sminket, men ikke oversminket.

Hva mener du om sider som deiligst.no?
Der er det lenge siden jeg har vært! Vent, jeg må stikke innom og se hva jeg synes. (…) HAHAHA! Tragisk. Jeg skjønner at mange får økt selvtillit av å henge der inne, men samtidig tror jeg en del vil angre på det de har lagt ut når de blir eldre. Nakenhet er ikke tillatt, men folk er likevel så godt som nakne på bildene. Tror mange høyreklikker på bildene og lager sin egen mykpornosamling, ja…

Tror du det er verre eller bedre å være ung i dag, enn i tiden før alle hadde nettilgang og egne mobiltelefoner?
Hvem vet? Jeg har ingenting å sammenligne med. Men jeg tror kanskje unge hadde det bedre med seg selv før Internett og mobil gjorde sitt inntog. Nå kan alle, nesten uansett «klasse», se hvilke muligheter verden har å by på. Jeg tror det kan føre til mer sjalusi og mindreverdighetskomplekser. Det er lettere å komme borti feil miljø, man kan enkelt skjule sporene sine for andre, finne ut ting man ikke har godt av å vite… Det er vanskelig å si, men jeg tror Internett gir oss litt for mange muligheter. Hvis man ikke vet hva man skal sile ut og hvordan, kan man lett ende opp med et overbelastet hode. Ikke alle har like god dømmekraft. Men på den annen side har det kanskje alltid vært sånn. Det er alltid noen som blir mobbet, noen som er rikere enn andre, penere enn andre osv. Ungdommen har alltid vært den samme. Den bare endrer form. Kanskje.

Hvorfor er du så streng når det gjelder rettskriving? Hva mener du konsekvensene av dårligere språk er? Er det viktigere å være god på ETT språk, eller passe god på flere? Kvantitet eller kvalitet altså.
Jeg synes det er viktig å skrive godt norsk. Både for å unngå misforståelser og for å bevare språkets mangfold for framtidige generasjoner. Konsekvensene av et dårligere språk er et fattig ordforråd, dumhet og kulturødeleggelse. Rett og slett. Jeg synes det er viktigst å være god på ett språk. Ikke alle har like god språkforståelse, så vi kan ikke forvente at alle skal være verdensmestere i både fremmedspråk og morsmål. Det viktigste er å kjenne sitt eget språk, så får resten komme senere. Kvalitet framfor kvantitet, altså. Personlig går jeg inn for best mulig norsk og engelsk, mens jeg forsøker å forbedre tysken og finsken min. For meg er passe godt sjelden godt nok, men en kan som sagt ikke vente det samme fra alle. :)

Mener du du er en typisk norsk jente på din alder? Er du en typisk trønder? Annet? Hva er det i så fall som gjør deg typisk, eller u-typisk.
Egentlig er jeg ganske vanlig, tror jeg. Men jeg har muligens litt mer stå-på-vilje, engasjement og allmennkunnskap enn flertallet? Jeg interesserer meg også for ting få andre på min alder gjør. Det er bare å se gjennom bloggen, det.
Typisk trønder – ja. Jeg er i overkant opptatt av lokalhistorie og -kultur, svært dialektbevisst (snakker bredere enn de fleste som kommer fra samme by), jovial, litt brautende og veldig stolt av bakgrunnen min. Er ikke det ganske trøndersk, da? :)

Mener du det er noen forskjell på folk som vokser opp i byer, og folk som vokser opp på mindre steder rundt om i Norge? Foreksempel når det gjelder interesse for kultur, sosial kompetanse, forhold til naturen og verden forøvrig osv. Hva er i så fall forskjellene, og er du et resultat av din egen oppvekst i så måte?
For et dypt og godt spørsmål! Det er dessverre vanskelig å svare på det her og nå, men jeg kan prøve. Etter å ha studert med folk fra hele landet har jeg oppdaget at folk ikke er spesielt ulike. Men det er likevel noen ting som går igjen. Jo lenger nord man kommer fra, jo bedre humor har man. Østlendinger synes ikke å ha like velutviklet ironisk sans. Byfolk tar seg ofte litt mer høytidelig enn bygdefolk. I tillegg kan det virke som folk fra bygda er flinkere til å finne på aktiviteter og er mer opptatt av de nære ting. Byfolk kjeder seg lettere og er mer egoistiske. Det er satt på spissen, så klart. Men samfunnet er blitt såpass sammensmeltet (Internett, mobil og alle de klisjeene der) at jeg tror forskjellene er mindre nå enn for bare et par tiår siden.

Ukontrollerbart nesehår eller uregjerlige øyebryn?
Uregjerlige øyenbryn kommer av og til inn i motebildet, men jeg kan ikke huske at det noen gang har vært tøft med ukontrollerbart nesehår. Jeg går derfor for øyenbrynene.

Sachsenhausen eller Auschwitz?
Jeg sier som Per Bergersen:

Sachsenhausen, krematorium.
Der er hardt å bo!
Sachsenhausen, krematorium.
Der får du se blod!

Walters mandler eller Daim?
Vanskeliiiig! Men jeg tror jeg ville valgt Walters mandler. Det klarer jeg nemlig å spise mer av før jeg blir kvalm. Eller mener du vanlig Daim og ikke melkesjokolade med daimbiter? Da blir det vanlig Daim.

Gnagsår på foten eller kvise på overleppa (som gjør vondt hver gang du snakker)?
Jeg er såpass forfengelig at jeg går (høhø) for gnagsåret. Jeg kan alltids gå i sokkelesten, ha på gnagsårplaster eller skifte sko. Kvise på overleppa er stygt og vondt.

Beste konsertminne?
Dem er det mange av! Men hvis jeg skal trekke fram ett øyeblikk må det bli min første «metalkonsert». Da jeg var yngre var jeg kjempefan av Stratovarius. Som 17-åring reiste mamma og jeg til Oslo for å se dem på Rockefeller. Det var 18-årsgrense, så jeg måtte sende brev for å komme inn og bekrefte at jeg hadde med en voksen, haha. Jeg sto fremst, gaulet med på låtene og kjøpte merch som en gal. Gjett om jeg var stolt.

En skal ikke kimse av finsk power metal.

Beste barndomsminne?
Hele barndommen er et eneste godt minne. Det føles i hvert fall slik nå. Jeg har ikke lyst til å plukke ut ett minne. Finlandsturene, alt vi fant på med farfar, hyttene vi bygde, Barbie- og Forest Family-leker, lego, bilbaner, Disney-klubben vi startet, all isen vi spiste, radiokassettene, aking i bakkene… Jeg blir varm inni meg av å tenke på det. :)

Beste klem?
Det er den klemmen som er der når en trenger det mest.

Største tann?
Teiteste spørsmål? Har sett ei t-rex-tann en gang. Den var stor. Og hvis støttennene til elefanter og mammuter regnes, så har jeg sett dem også, altså.

Bilde fra blog.webosaurs.com.

Tilstand på venstre lilletånegl?
Burde vel strengt tatt ha klippet den.

Brusk eller brann?
Brann er et kulere ord, men brusk er mer ufarlig. Velger brusk, jeg. Den klarer ikke å brenne ned huset mitt i hvert fall.

Pelsvest eller joggebukse?
Ville ikke vist meg i noen av delene. Men hvis jeg må velge… Pelsvest.

Ari Behn eller Claus Wiese?
Hvordan velge mellom to onder? Hmm. Jeg tror Claus Wiese har bena plantet mer på jorda enn det Ari Behn har. Mulig vi hadde hatt bedre samtaler også.

Hvorfor så ekkel?
Ekkel på hvilken måte da? Ekkel som i frastøtende og motbydelig, eller ekkel som i på trøndersk – frekk? Jeg har et greit utseende og god hygiene, så det kan ikke være det. Jeg regner med du mener at jeg er frekk? Vel, det hadde ikke vært morsomt dersom jeg ikke var frekk i blant. Av og til må en tråkke på folks tær, være streng og bruke litt ironi. Dessuten er jeg ikke ekkel. Jeg er morsom. Kjempemorsom.

Ikke meg.

Det var det! Håper dere er fornøyd med svarene mine. Det var i hvert fall kjempegøy å besvare spørsmålene. Jeg gleder meg allerede til neste spørsmålsrunde. Håper dere vil fortsette å følge bloggen min, kommentere og komme med innspill. Det er det som gjør blogging gøy!

Så? Kommentarer?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Spørsmålsrunder og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Spørsmålsrunde 1: andre del

  1. siljeste sier:

    Selvsagt valgte du øyenbrynene. Det var egentlig et ladd spørsmål, ved nærmere ettertanke, siden alle har ei greie for Bresjnev.

    Jeg liker Bananen sitt spørsmål. Full tolkningsfrihet. Og så fra en bestemt banan, da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s