Habanerokylling med kremost

Dette er en oppskrift jeg delvis har utviklet selv. Habaneroen gir den en sterk og frisk smak, men kan selvfølgelig kuttes ut dersom du ikke liker sterk mat. Det er også litt av en fett- og kaloribombe, så forbered deg på å bli mett.

Slik ser habaneroen ut. Den finnes også i grønn, gul og oransje.

Ingredienser
4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 pakke bacon
1 løk
2 hvitløksbåter
1 habanero
1 pakke philadelphiaost
2 ss chilisaus
1,5 dl hvitvin
3 dl fløte
revet ost

Framgangsmåte
Rull kyllingfiletene inn i bacon. Brun dem i panna slilk at baconet får farge. Ta filetene ut og legg dem i smurt eller aluminiumskledd ildfast form.

Skjær det som er igjen av baconet i biter og stek det i panna sammen med løken. Press i hvitløken og tilsett hakket habanero. Hell i væsken og kok det sammen. Ha i philadelphiaosten til slutt og rør til den smelter.

1. Bruner kyllingfiletene og baconet. 2. Hoppet glatt fra bruning til væsketilsetting. Her tømmes chilisausen i. 3. Slik blir det seende ut. 4. Hell over kyllingen, strø over ost.

Hell røren over kyllingfiletene, dryss over revet ost og sett det inn i ovnen. Gratiner på 225 °C i ca. 30 minutter. Server med ris og frisk salat.

Ferdig gratinert - dandert på fat. Se bort fra fingermerkene, plx.

Se der, ja! Jeg har til og med forsøkt å få til et pent bilde av maten! Høres det godt ut, eller? Ja.

PS: ikke glem spørsmålsrunden! Still spørsmål fram til 00.00 i natt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Habanerokylling med kremost

  1. Eva sier:

    Nam nam, og bare si i fra om du trenger noen å lage mat til en dag. Jeg kommer gjerne på middag, jeg ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s