Rask og enkel tomatsaus

Ferdigsauser er noe dritt. Det er derfor lager vi dem selv i stedet, ikke sant? Jeg fikk lyst på noe spaghetti bolognese-aktig her forleden, og tok utgangspunkt i en oppskrift fra boken «Velsmakende vegetar» («New Vegetarian») av Celia Brooks Brown. Her i huset spiser vi derimot kjøtt, så jeg la til noen ekstra ingredienser for smakens skyld.

Ingredienser
Til to personer
400 g kjøttdeig
2 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
3 sjampinjonger
1 boks hermetiske, hakkede tomater
1 ts balsamicoeddik
1 ts sukker
oregano og basilikum
salt og pepper

Framgangsmåte
Varm oljen i en stekepanne. Ha i løken og stek til den er myk og blank. Tilsett hvitløken og stek til den avgir aromastoffer.

Tilsett kjøttdeigen og brun den. Ha i resten av ingrediensene. La sausen småkoke over svak varme i 15-20 minutter.

Jada, jeg har litt å jobbe med for å få det til å SE delikat ut. Men det smaker godt! Det er Jarlsbergost på toppen, forresten.

Valgfritt
For å variere sausen kan du f.eks. tilsette hakket chili (sammen med løken), litt rødvin, madeira, portvin eller vermut (sammen med tomatene) eller friske, revne basilikumblader (has i siste minutt av koketiden).

Velbekomme!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Rask og enkel tomatsaus

  1. Tilbaketråkk: Pizza med chilimorr | Radiojente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s