Blomkålgrateng med bacon

Dersom du er slave av desilitermålet eller livredd fett er ikke dette en oppskrift for deg. Hvis du derimot setter pris på god mat og har en sløv holdning til nøyaktighet, er dette en hverdagsslager. Her får du oppskriften på en nydelig blomkålgrateng vi har laget i mange år. Siden jeg ikke har noen grunnoppskrift på gratengen går det på øyemål.

Ingredienser
1 blomkålhode
litt smør
litt mel
ca. 1/2 l melk
litt blomkålkraft
salt
hvit pepper
muskat
sennep
bacon eller bogskinke
hvitost

Framgangsmåte:
Ta av bladene på blomkålen og snitt den opp. Fyll en kasserolle med vann og kok blomkålbukettene møre.

Mens blomkålen koker lager du hvit saus. Smelt litt smør og spe ut med mel. La det frese litt før du tilsetter melk. Tilpass mengden saus etter hvor stort blomkålhodet er. Smak til med salt, hvit pepper, muskat og sennep. Sausen skal ha en rund, mild og svakt søt smak.

Hell ut mesteparten av blomkålavkoket, men spar litt som du blander i den hvite sausen.

Jeg liker blomkålgrateng med bogskinke aller best, men J foretrekker sprøstekt bacon. Hell ferdigkokt blomkål og hvit saus over i en smurt form. Legg baconet over. Dryss på hvitost.

Sett gratengen i ovnen på 225 °C i 10-15 minutter eller til osten er gyllen. Server med poteter og salat.

Har du laget blomkålgrateng før? Skal du prøve denne?

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Blomkålgrateng med bacon

  1. Silje sier:

    Æ e slave av desilitermål. Du kunna i hvert fall ha vist bilde av klumpan, så har man et visst mål å ta utgangspunkt i. «Litt» e altfor relativt, din ellers så fanatiske språkekspert. :p

    • Radiojente sier:

      Ja, men det e jo forskjellig kver gang etter kor stor blomkålen e! :P Om du har et lite/vanlig blomkålhode holder det med ca. 2 ss smør og 2 ss hvetemel. Melk sper du med etter hvert. Det samme gjelder for blomkålavkoket, for det spørs hvor tykk du vil ha sausen. Er det mer du lurer på? :P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s