Lillejuldøden

ÅH, HERREGUUUD! Det er snart julaften! Har du kjøpt alle gavene? Har du pakket dem inn? Er du sikker på at du ikke får en uventet oppmerksomhet fra tante Gerd i år? Du burde kjøpe noe til henne også. Hun blir så lei seg hvis hun ikke får noe tilbake. Og er du klar over hvor skuffet Reidar blir når han åpner presangen fra deg?

Har du sendt julekort? Det er jo ganske stas, da, å få et julebrev med bilde av ungene og hunden og bilen og plasmaskjermen. Det må være personlig og håndskrevet, men bildet må gjerne være tatt hos fotograf. Pytt, vi bruker da så mye penger i jula likevel.

God jul, farmor!

Har du fått tak i ribbe? Jeg hører at det er tomt i butikkene. Vet du hvordan du skal få svoren sprø? Har du lagt ertene i bløt? Pinnekjøtt? Æsj, nei. Dessuten må du lage karamellpudding og riskrem. Ingen jul uten.

Sju slag da? Har du det? Det står i avisen at du ikke trenger å lage fattigmann og goro mer. Det var godt «den gangen», det. I dag kan du lage trøfler og Sarah Bernard og cupcakes og makroner i stedet. Og så har de pepperkaker på Rema 1000.

Har du julestemning? Har du lastet ned alle julesangene du skal høre om og om igjen til du blir gal? Den der juleplata til Sissel og Odd er jo så fin, og så prøver man jo å like Oslo Gospel Choir. Og «Last Christmas» og den gangen George Michael ikke var homo, ja, det var tider.

Har du skaffet juletre? Hvor er juletrefoten? Det må ha vann hver dag, ellers begynner det å drysse. Husk å spyle treet før du tar det med inn. Og finn fram kosten og støvbrettet. Visste du at det er massevis av insekter i juletreet? Det er sikkert flått i det. Flåtten dreper forresten flere sauer enn det rovdyrene gjør, så familien din er virkelig i fare under gaveåpningen.

Chevy Chase har full kontroll. Har du?

Har du vasket og ryddet og sjauet? Svigermor kommer til å sjekke om toalettet er rent, og du kommer aldri til å klare å skjule støvet for henne heller. Dessuten burde du ha skiftet til juleduker og julegardiner. Det er jo så festlig, og det er jo bare jul en gang i året. Tross alt.

Naboen har så mange fine julelys i hagen. Kan ikke vi også kle inn bjørkerota og hekken med glorete og blinkende dioder? Og kan vi ikke ha en lysende nisse på taket? Du må klatre opp på taket og feste reinsdyrene, ja, vi skal overgå naboen når det gjelder dekorasjoner! Strømprisen? Pytt, det er halv skatt i desember, og vi får da skattepenger i juni.

Naboens hus.

Burde du ikke gitt litt til veldedighet? Seriøst, har du ikke kjøpt et eneste gatemagasin i år? Og hva med Røde Kors da? Alle de stakkars barna? AIDS-ofrene og krigen og freden og Haiti og Palestina. Katastrofene! Og den frosne mannen ved siden av Frelsesarmeens julegryte? Fortjener ikke de en slant, kanskje? Nei, de tvinger jo folk til å være kristne.

Men er ikke jula kristen da? Er det ikke Jesusbarnet og sånt? Thi gleder seg Jerusalem? Nei, jula handler om å feire at sola snur. Vi skal ofre til gudene i natt. Blot. Vi er da nordmenn. Ikke noen kristmesse her i gården.

Stressa?

Sammenlign deg selv med de alltid så perfekte kjendisene hos VG!
Sånn skulle du også vært, vet du. Eller hva med å stjele andres julegaver? Da blir i hvert fall du ferdig med «innkjøpene» i år.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Humor, Jul og høytid og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Lillejuldøden

  1. hoho, nei til alt!!!

    Har stappet kjøleskapet full av ferdigribbe og ost – nekter å gå ut før tidligst 4. januar.

    Skal være alene hjemme – greit for meg. Orkeri kke dette styret likevel – og alternativet var å være med ham til «tante og hennes 1000 nærmeste» – nei takk. Jeg er bortreist jeg. (Fint å ha samboer og bo 50 mil unna der jeg vokste opp… alle tror jeg er alle andre steder enn alene hjemme!)

    Så jeg har kontroll på middag et del dager, godteri til det tyter ut øra på meg… dette går bra ;).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s