Men hvordan gikk det med Oskar?

Som tidligere nevnt har samboeren min og jeg en kanin som heter Oskar. Han er som regel godheten selv, men hannkaniner har det med å skvette rundt for å markere. Siden han er innekanin kunne vi ikke ha det slik lenger, så vi valgte å kastrere ham hos Strinda smådyrklinikk.

Oskar er en seks måneder gammel dvergvedderhann.

Da vi fikk han tilbake var han slapp og svimmel, noe som er normalt etter en bedøvelse. Vi ble fortalt at såret leget seg selv bare vi passet på at han ikke fikk støv i det i løpet av de første dagene. Vi fylte buret hans med avispapir og var forberedt på å skifte det ofte, men stakkaren verken gjorde fra seg, spiste eller drakk i løpet av de første dagene. Vi ble bekymret for ham, men valgte å avvente i tilfelle det bare hadde sammenheng med operasjonen. Han løp jo tross alt rundt og virket frisk og rask.

Og hvem ville vel ikke vært utslitt etter en operasjon? Nå, fem dager senere, er han sitt gode, gamle seg. Han spiser godt, hopper, løper og koser. Det er for tidlig å si om kastreringen har hatt effekt på markeringen hans, men foreløpig virker det som han er blitt flinkere til å holde seg. Krysser fingrene for det.

Det er mange gode grunner til å kastrere/sterilisere kaninen sin. Her er noen av dem:

 • Det forebygger sykdommer, hovedsakelig livmorkreft hos hunnen (opptil 85 % av hunnene får livmorhalskreft før de er fire år dersom de ikke steriliseres)
 • Det blir lettere å ha flere kaniner sammen dersom man ønsker det
 • Det motvirker hormonelt stress i form av seksuell, aggressiv og territoriell adferd
 • Det blir ofte flinkere til å bruke dokassen sin, lettere å håndtere, får et roligere temperament, blir mer kosete og slutter med destruktiv adferd som gnaging og graving

Rampen har hoppet oppå buret.

Vil du vite mer kan du sjekke ut kanin.org, en kjempefin side om kaninhold. Her oppgis også kildeinformasjon fra bøker, artikler og nettsteder om emnet.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Kanin og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Men hvordan gikk det med Oskar?

 1. siljeste sier:

  Åååh, kanskje Nisse fortsatt hadde levd hvis vi hadde kastrert henne? Jeg visste ikke at sjansen for helseskader uten kastrering var SÅ stor. :(

  • Radiojente sier:

   Nei, det visste ikke jeg heller for inntil nylig. Siden vi alltid hadde bare én kanin tenkte vi ikke over at sterilisering var nødvendig, men det kan det altså være. :/

 2. Shamini sier:

  Hælledussan, for en nydelig kanin! :) ..og nå hørtes jeg ut som en fjortis.

 3. Tilbaketråkk: En kastrert kanin er en glad kanin. | Radiojente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s