Kylling tandoori

Okei, denne oppskriften er litt snodig, men relativt frisk og god. Det smakte greit, men kanskje litt for syrlig og kornete, så jeg vet ikke om jeg kommer til å lage det igjen. Jeg har lagt til noen egne kommentarer som kan «hjelpe» hvis du har lyst til å prøve deg.

Ingredienser
8 kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker. Du kan også bruke kyllingfileter.

Tandoori-marinade
10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 løk
4 båter hvitløk
5 cm fersk ingefær
2 ts mildt chilipulver, evt. 2 ts paprikapulver + 1/4 ts sterkt chilipulver
2 ts kvernet pepper
1,5 ts gurkemeie
3,5 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Framgangsmåte
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med hili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.

Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet slik at marinaden kan trekke inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen i ovnen ved 200°C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomat– og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatziki og chutney.

Jeg brukte kyllingfileter og hadde dessverre mange av krydderne i bare pulverform, så det ble litt på øyemål og feeling der. Yoghurt har det med å skille seg ved høye temperaturer, så dersom du ikke er redd for fett kan du helt sikkert bruke lettrømme i stedet. Den tåler varmen bedre og smaker etter min mening mye bedre enn yoghurt. Jeg tok meg heller ikke bryet med å lage salat eller raita denne gangen, men det er klart at slikt løfter retten en god del. Slenger ved oppskriftene her hvis noen vil prøve:

Tomat- og agurksalat
4-5 tomater i små terninger
1/2 finhakket agurk
1 finhakket chili
finhakket, frisk koriander
saften fra 1 lime
1/2 ts sukker
litt salt

Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt fram til servering.

Raita
1 beger youghurt naturell
1 agurk
1 ss hakket mynte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker

Skrell en agurk og gni den lett med salt. Riv den på et rivjern og sil av overflødig væske. Vend agurken inn i yoghurten sammen med litt finhakket mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Raita skal serveres kjølig.

Lykke til, og kom gjerne med tips til en bedre oppskrift! :)

Har du laget noe lignende før?

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kylling tandoori

  1. Ina sier:

    Sv; Tusen takk! :D Jeg skal nevne deg på bloggen min nederst i et innlegg! :D <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s